Cumartesi, Aralık 26, 2009

12 eylül cuntası değil yönetimiymiş!


geçen günlerde bir sabah babamın ricasıyla bayiiden bir gazete almış,ofise götürmek üzere yürüyordum.tabii her Türk gibi ben de elime gazeteyi alır almaz gözlerimi adeta gazeteye kilitlerdim.yine öyle oldu.
evvela başlıkları şöyle bir gözden geçireyim dedim bir de ne göreyim.İstanbul Barosu yine darbe taraftarlığından manşet olmuş!


aslında şaşırmamam gerekiyordu bunca olan bitene.sinirlenmemem gerekiyordu.bunlar,İstanbul Barosunun özellikle de Baro Başkanı Muhammer Aydın'ın gündelik yaşamındaki olsası halleriydi.nitekim "eşitlik eşit insanlar arasında olur."sözünü henüz unutmamıştım.


bu sefer de İstanbul Barosu dergisinde "12 Eylül Cuntası " yerine "12 Eylül yönetimi" ifadesini kullanmışlar.


önce matbaa hatası demişler.pek de inanmadık ya.iyi ki de inanmamışız.çünkü;


dergide sembolik olarak :"dergide yayınlanan tüm yazılarda 12 Eylül cuntası tarafından kapatılan Türk Dil Kurumunun yayımlanmaktadır." ifadesine yer vermişler.peki,kabul.


öyleyse TDK'ya göre cunta;bir ülkede yönetime el koyanların oluşturduğu kurul anlamına gelir.yönetimse yönetme,çekip çevirme,idare etme anlamlarını taşır.yani bu durumda da İstanbul Barosu darbecilere desteğini esirgememekte.


yani pekçok manşette yer alan "pankartın hakkını verdi."cümlesi doğru oluyor.


bir de bunlar hukukçuyuz diye geçiniyorlar.yazık!


keşke biran evvel büyüyebilsem,keşke bu durum karşısında birşeyler yapabilsem.


gerçi;


okullardan henüz geçen nisan ayında kenan evren isminin kaldırıldığı,darbecilere yargılansınlar diye iddianame hazırlayan savcıların meslekten ihrac edildiği(sayın savcımız Sacit Kayasu beyefendi*) bir ülkede bunları garipsememek gerek.


ama alıştık diye de adalet kavramını değiştiremeyiz ya!siz de değiştiremezsiniz sevgili(!) İstanbul Barosu,siz de değiştiremezsiniz!