Pazar, Mart 07, 2010

size Hrant'sa bana Ferhat...


bu yazıma ilham Başbakan'ın sözde soykırım için yapılan oylamada soykırıma "evet" diyenlere söylediği sözden geldi;


"sorsan Ermenistan'ın yerini bilmez."


ne kadar da doğruydu.olayları araştırmadan sırf bir tarafa yamanmak için çabalayan sığ düşünceli,tarafsızlıktan aciz insanlara söylenicek en sade ve en doğru cümleydi bence.


aslında ben bu cümlenin bir benzerini şu savcı Cihaner olaylarının olduğu günlerde kurmuştum.o sıralarda yurtdışına kaçtı denilen Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya'nın Ankara'da bir hukuk bürosunda olduğu tespit edilmiş,ve ofis gazetecilerin akınına uğramıştı.


Anadolumun gariban evinin gariban bir çocuğu olan eski Savcı Ferhat Sarıkaya'nın tavrı benim onu çok çok sevmeme sebep olmuştu.2006'da küçüktüm.ama şimdi 18 yaşında biri olarak olaylara daha geniş ve daha bilgili çerçeveden bakabilen bir birey olarak ,Ferhat Sarıkaya'nın ne derece ülkesi için önemli bir insan olduğunu bir kez daha anladım.nitekim Ferhat Sarıkaya "ülkemi maddi anlamda mağdur etmemeliyim,olan Hsyk'ya olmuyor ki" düşüncesiyle mağduriyetini AHİM'e bildirmemiş,gazetecilere de başına gelenler hakkında anlamlı cümleler kurmuştu.sükunetinin mesajı derindi.AHİM konusundaysa;zaten AHİM'in cezalarına benim de aklım almıyor.adam parasını verir geçer.daha telkin edici cezaları olmalı diye düşünüyorum.


fena halde Ferhat Sarıkaya destekleyicisi olduktan sonra,"bir daha asla " afişlerine sahip olmaya başladım.



o sıralar Ocakta Hrant Dink'in ölüm yıldönümü yürüyüşlerine şahit oluyorduk.destekleyenler,feryat figan edenler Ferhat Sarıkaya'ya feryat figan edenlerden 1000 kat daha fazlaydı.tamam,birinde acı büyük,ölüm var belki ama bir diğerinde de canlı canlı bir gömü var.


Hrant Dink'i destekleyenlere sorduğumda "sorsan Ermenistan'ın yerini bile bilmeyenlerle" karşılaştım.


zaten ülkemizde eylem olsun karşıtlık olsun da ne olursa olsun diyen çok.bu karşılaştıklarım da bunu peksık diyenlerden.


aradan 30 yıl geçmiş,3 kere gerçeğini,birkaç kez de post modernini yemiş bizim millet, yeni akıllanmış da darbeye karşı eylem yapıyor.


üstelik darbe karşıtlarına,devletin darbeye sebebiyet vermeyen mağdur savcılarına da hiç sahip çıkmamış.


Hrant Dink öldürüldüğü günden beri,onu sevenler tarafından,destekleyenler tarafından hergün bu ülke gündeminin semalarında yaşatıldı.


ama biz,bizim mağdur edilmiş cesur savaşçılarımız Sarıkaya ve Kayasu'yu yalnızca konusu geçtiğinde hatırladık o semalarda.


öyleyse ben desteklenilmesi gereken,ama unutulmaya genelde yüz tutturulanların tarafında yürümeye gidiyorum.


siz Hrant'ı destekleyin bişey demiyorum,ama ben Ferhat'ı desteklemeye gidiyorum....
pekçok siteye yetişmeye çalıştığımdan yazılarımı kendi siteme eklemeyi unutmaya başladım.peki tamam,hadi burayı da unutmayayım artık:)))