Pazar, Kasım 22, 2009

schwamme grippe*


geleneğe uydum,ben de domuz gribi oldum.

2 gün hayattan irtibatı kopardım,3-5 gün de evimin kapısından dışarı adımımı dahi atamadım.dışarıda da inadına güzel bir hava.

İstanbul daha bir güzel.

kime ve neye kızacağımı bilemedim.

malumunuz salgın,hem de beynelminel bir hal almış.ne elinize yüzünüze sürüdüğünüz jelleri dinliyor, ne de başka birşeyi.çaresiz hastalığın daha önce hiç karşılaşmadığım acılarına,geceleri düşmeyen ateşlerine katlanmak zorunda kaldım.sadece ben de değildim geceleri ziyan olan;başımda durma bekleyen ve bana bakan annem ve babam da vardı.

hastanelerde her yerde koruyucu jeller,spreyler ve kan alma odalarının sıcaklığının 25 derecenin altına düşürülmemesi...haftalar öncesi önemsemediğim gribi önemseten nedenler.


domuz gribi.H1N1...hepimiz bu gribin yıllar önce ortaya çıkmış İspanyol gribinin evrimleşerek oluştuğunu öğrenmiştik.normal bir grip gibiydi,ama çok daha fazla acı çektiriyordu,hatta can alabiliyordu.

domuz gribi normalde domuzlarda görülen A tipi grip virüsünün yol açtığı bir solunum hastalığı.ve şu sıralar haber geçitlerinde sıkça okumuşsunuzdur;Dünya Sağlık Örgütü gribin daha da yayılacağı konusunda uyarıyor.

hastalığa yakalandığınızda tek yapmanız gereken normal bir gripmişsiniz gibi davranmak.greyfurt,portakal,limon sıkıp içmek.adaçayı demlemek vs.çünkü başka çareniz yok.doktora gittiğinizde,size normal gripsiniz denmiyor.çünkü grip vakalarının yüzde doksanı domuz gribi.


aşı demeyin.bunda bile kobay olduk.şimdi zararı yok gibi görünüyor ama ya yıllar sonrası?


toplu alanlardan,fuar,çarşı,pazar,otobüslerden(iett) uzak durmak lazım ama bayram arifesi pek mümkün olmasa gerek.hele mevsimsel grip olmamız gereken bir vakitte ve havalar bu derece değişkenken.en çok korktuğumsa memleketlere ve tatil yerlerine dönüş olucak şu bayram tatilinde grip felaketinin daha da yayılması.herkes farklı yerlerden ve enfeksiyonlarla gelicek.hele uzakdoğuya gidenler nasıl dönicek?

her ne şartlarda olursa olsun kendi pisliğini yiyen ve vücudunda sürekli bakteriler üreten şu domuz hayvanının yaptığına da bakın.

aslında sadece bu da değil etkileri.domuz hayvanı çok çabuk büyüyebilen bir hayvandır.çünkü büyüme hormonunu çok hızlı salgılayan bir yapısı vardır.ve onun etiyle beslenen insanlarda da aynı etkiyi gösterir.


ben de hep merak ederdim.domuzu rahatlıkla yiyen ülkelerdeki insanlar neden kocamanlar diye?mesela ergenliğe girme yaşlarıda düşüktür bu ülkelerin hep.sebebi aslında gayet açıkmış.


ve sonra tekrar araştırdım.bakın daha ne gibi zaraları varmış.ama evvel şunu demek istiyorum;ülkemizde yılda 3 bin ton üretiliyormuş domuz eti ve yağı.bu sadece inandırıcı kılındırılmaya çalışılan kısmı.biz GDOyu tartışaduralım domuz salgınlarıyla bizi dünyadan göndermeye hızla devam ediyor.peki siz hala her bulduğunuz yerden et ve türevleri olan ürünleri gönül rahatlığıyla tüketiyor musunuz?(önce bir temizliğe dikkat edelim de)şunu da belirtmeliyim ki domuz gribi etiyle geçmiyor ama zararları aşağıda.bir de;eğer müslümansanız veya yahudiyseniz zaten yemeniz abestir.müslümansanız;çünkü Allah,domuz etini haram kılmıştır.ne gibi tehlikesi olduğunu bildiği için.Şüphesiz O herşeyi en iyi bilendir.

yahudilerse,dinlerine hristiyan ve müslümanlardan daha bağlı insanlardır.ve Tevrata göre asla domuz eti yemezler.zaten yahudiler kendilerine zararlı hiçbir şeyi yemezler.


zehirli maddeler:çok yağlı olduğu için yağı kana geçtiğinde atardamarların sertleşmesine neden olur,tansiyon yükselir ve kalp enfatüsü olur.içindeki sutoksin zehrini atmak için vücuttaki lenfler çok çalışır ve lenf düğümleri iltihaplanır.=Domuz hastalığı


kükürt:içindeki fazla kükürt eklem iltihaplanmaları yapar.


deri hastalığı:"imidazol" denilen kaşıntılar yapar.nörodermatit ve egzama yapar.


trişin:tek kaynağı domuz olan ölümcül bir hastalıktır.


siroz:Ottowa üniversitesi kaynaklı araştırmada kişi başı domuz eti tüketimiyle sirozun orantılı olarak devam ettiği tespit edilmiştir.


kanser:pekçok kansere sebebiyet verip,içerdiği büyüme hormonu da kanserin ilerlemesine etkendir.


obezite


haya duygusunun azalması:domuz eşini kıskanmayan tek varlıktır.aynı zamanda bir dolu domuzla beraber olabilir.yapılan araştırmalar bu durumun insana yansıdığını göstermiştir.çünkü domuz yağı E vitaminini öldürür.

ayrıca karakter değişikliğine sebep olduğu da tespit edilmiştir.