Cuma, Şubat 12, 2010

iettci,minibüscü,taksici terörü...


iettci teröründen nispetle fazla olan taksici ve minibüscü terörüne kızıp,isyan ederken "kimse görmüyor mu yahu bunları" derken;geçen sene Beşiktaş'da meydanda,minibüscünün hızından ötürü ölüme sürüklenmiş olan üniversiteli gencin ardından bir vakayla daha karşılaştım haberlerde.


ve ben bu vakayı öğrendiğimden beri baş ağrıma hakim olamıyorum.


vakayı duymuşsunuzdur;sıkışık trafik yüzünden güzergah dışında kimbilir ne kadar km hızla ilerleyen Dudullu-Üsküdar hattı minibüs şoförü,Burhaniye mahallesinden Fıstıkağacındaki okuluna 2 arkadaşıyla her zamanki gibi yürüyerek gitmekte olan 16.yaşındaki Cumhuriyet Lisesi 10.sınıf öğrencisine önce çarptı,daha sonra da 15 metre sürükledi.


yazması bile ne fena...


ben yine Fıstıkağacında bulunan İstanbul Üsküdar Anadolu Lisesi geçen haziran mezunu biriyim.olay bizim şu Altunizade Kısıklı Caddesi üzerinde gerçekleşmiş.vaktiyle okula giderken köprü çıkışının yolumuzun üstünde olması hasebiyle özellikle yağmurlu günlerde trafik çok sıkışır,çamlıcada otobüslerden inip yürümek mecburiyetinde kalırdık.yani iyi bilirim.


neden mi bunları anlatıyorum;çünkü insanın yakınında yada kendi içinde geçmeyen bir olay uzaktan hikaye gibi gelir.bunu ufak çaplı da olsa Ekim'de otobanda geçirdiğimiz trafik kazasında anlamıştım.


işte belki de daha fazla etkilenmemin nedeni buydu.bildiğim yerlerden olması...


en sevdiği olan "Türk bayrağına" sarılmıştı Ömer'in tabutu.16 yaşında çoklu hayallerin bütünü.


babası-annesi feryat ederlerken,oğullarının kanlı gömleğine sarılıp ağlarken babanın şu sözü beni yıkmaya yetti;"askere gidip terörle mücadele ederek şehit olacaktı." bir de şu sözü;"sabahleyin harçlık olarak yalnızca 3,5 lira verebilmiştim."


düşündüm,işte ben ülkemdeki tüm bu sözü söyleyen vatandaşlarım için iyi bir ekonomist olmalıydım,iyi okumalıydım okulumu...daha çok daha vahimi olan bir durum;geçen gün Kocaelinde ekonomik zorluktan dolayı günlerdir birşey yemediğinden ve utanıp söyleyemediğinden yol ortasında düşüp bayılan bir amcanın durumu da bana aynı sözleri söyletmişti.


neyse,konum bu değildi.


gelelim hep şikayet etmek için yanıp tutuştuğum bu teröre;acaba yetkililerimiz bunu görmüyorlar mı yoksa görmek mi istemiyorlar?her gün binlerce insan taşıyan bu toplu taşıma araçlarının şehir içi azami hızı uygulamadıklarını görmüyorlar mı?açıkçası çok zaman yüreğim ağzımda inmişimdir bazı hatladan.gelin sorun ben burdayım.ve bu hatların isimlerini açık açık söyleyebilecek bir vatandaşım.


kimsenin acısı dinmeyecek.tamam kavşak yapın,köprü yapın,iyi otobüsler de alın ama bir de yaptıklarınızı denetleyin,memurlarınızı denetleyin lütfen.


Ömer'in umutları bu terörle söndü.rica ediyorum geri kalan insanların umudu bu terörle pisipisine sönmesin.denetlenebilecekken,ağır cezalar uygulanabilecekken bari böyle sönmesin!


(taksicilerin minibüscülerin bu terörü sürdükleri,kurallara uymadıkları müddetçe eylem yapmaya ve haklarını savunmaya hakları yoktur!)