Pazar, Şubat 14, 2010

gençlerin dikkatini çekmenin 18 yeni yolu*(dikkat;sivri dil)


UYARI;aşağıdaki maddeleri lütfen dikkate alın.çünkü gençler bu kalıplar içindeler unutmayın.ve bu kalıpla tüketip,itaat edip ölmeye mahkum olucaklar,insan vasfından uzak olarak.onların düşünceleri çalıntı,hayatları taklittir.düşünmeden yaşamaktır. bazı gençleri tenzih ederek bilgisiz ve bilinçsiz bir gençliğe hayır demek için buyrun kinayeli,iğneli gerçeklere;;;


*projenizi yahut öğrenilmesi gereken bilgileri öğrettirmek niyetindeyseniz, onları önceliğin facebook olması kaydıyla facebook,twitter gibi psikotrop etkisi oluşturmuş sosyal paylaşım sitelerinde sunun.eğer burada grup açacaksınız grubun adı ilgi çekici olsun ve de içinde bol miktarda eğlenceli video olsun.unutmayın,interneti sadece facebook için açıp kapatan bir dolu genç var.belki yanına online oyun ve msn eklenebilir.bu gidişle kendilerini toplumdan dışlayıp,anksiyete vb. olucaklar zaten.


*eğer bir kitapla gençlere ulaşmak istiyorsanız pembe renkli üzerinde "aşk" kelimesi basılı bir kitap yazın.(denenmiştir,iki farklı renkli baskıdan galip gelen pembe renk olmuştur.)plajlarda,toplu taşımada kitabınız gösterile gösterile taşınacaktır,garanti veriyoruz.bir de ricamız hayalgücüsüz olması.


*eğer gerçekten onlara yeni bir kavram öğretmek istiyorsanız replik yazarlarıyla konuşarak kavramınızın gençlik dizilerinde,entrika dizilerinde yahut karanlık dizilerde geçmesini sağlamalısınız.entrika için fazla sevinmeyin RTÜK icraate geçmeye başladı.bir de programlara el atsa.neyse;kavram öğretmede ciddiyim;çünkü bunu tecrübelerden dinledim.


*eğer onların yaşayış biçimini değiştirmek istiyorsanız güzel kız ve güzel adamlardan oluşan,güzel kıyafetler giyilen,okula gidilen,ebeveyne isyan eden insanlar bütünü sahibi bir dizi çekin.


*subliminal mesaj tavsiye edilmez,bilinci olmayanın bilinçaltı mı olurmuş yahu!


*eğer mizahi düşüncelerinde farklılıklar oluşturmak niyetindeyseniz;TV'de,içinde bol ahlaksız şakaların geçtiği skeç programı hazırlayın.ya da karikatür dergisinde Türk nüktesinden uzak,ahlakdışı bir tablo çiziniz.


*"tiyatroyala ilgileniyoruz,sanata düşkünüz,edebiyattır sevdiğimiz,resim yapar,müzik yaparız,olmadı dergide yazar,kitap da yazarız ,başka iş bilmeyiz,enteliz,entel yerlerde takılırız" diyen gençlere inananıp projeler yapmanızı tavsiye etmem.onları ufak kültür testlerinden geçirin en önce.çünkü bu hikayeyi o kadar çok dinledim ki.hatta bu sebepten dönem dönem yaptığım işleri bile bırakmışlığım vardır.gerçekten ilgili olduğunu sanıp kendini ordan oraya atan ve artık 30 yaşına gelip işe yaramadığını görmüş tanıdıklarım da var.çok ciddiyim.


*eğer bu gençlerden cinsiyeti bayan olanlara ulaşmak istiyorsanız;liseli bir genç kızın ulaştığı olağanüstü bir erkek tiplemesi olan Edward gibi bir karakterin bulunduğu duygusal bir kitap yazın ki ağlasınlar.sakın Dostyevskiden,Ahmet Hamdiden bahsetmeyin,bunca kitap yazılmışken onlara ne gerek var canım!!!
*doğuyu hatırlatma,batıyı gözlerine sok,anadoluyu,atayı,ananeyi ve kendi kültürlerini unuttur.işler tıkırında ilerleyecektir.


*eğer onlara müzik yoluyla ulaşmak istiyorsanız,diyecek birşeyim yok gitar ve elektro çalın yeter.sesiniz güzel olmasa da olur.


*fikir değiştirmenizin başka bir yolu da komik,anlamlı yahut güzel değil de isyankar,saçma,gereksiz tişörtler bastırıp piyasaya yaymak.


*bir düşüneyim,gençler başka ne yapar?internet sosyal paylaşımla sınırlı anladık google'a gerek yok.zaten onu gerekli kullanan da yok.


*sinema filmi çekin.ne olursa olsun farketmez,zaten seçen yok ki.ama tavsiyelerimiz var;bazıları için ahlaksız komedi lazımken,bazıları için çalıntı, 3d teknolojisi'yle yapılmış olması önemli.aman dikkat,bayanlar için sevgilisi ölmüş bir hanımın,sevgilisi tarafından bırakılmış mektupları okuyup onu anımsaması ve durma ağlaması gibi filmler önemli.oyuncuları değiştirerek aynı temayı kullansanız da hiiç farketmez.


*boşuna köşe yazısı yazmayın,haber bülten,ajans ve sitelerinde görünmeyin,görmezler.


*gazeteniz renkli magazinsel,futbol dolu ve gerçeklersiz olsun.


*haber kaynaklı ciddi kanallarda sunulan tartışma,tarih,politika yahut strateji programlarına da çıkmayın.


*cafelere,özellikle yabancı kaynaklılarına sık uğrağın,afişler asın.nasılsa sevgilileriyle orada bol vakit geçirecekler.


*ayrıca baba sözler eden,durma karşı gelen siyaset adamlarını da çok severler.bu adamların icraatleri de onları pek alakadar etmez.


eveeet,TV,PC,Cafe,pembe kitap...başka gençlerin uğraşı mı var.vardı da biz mi uğramadık demek istiyorum "kinayeyle" metin uca'nın tabiriyle "sevgili büyüğüm(?)(!)" dediğim Süleyman Demirel gibi...
unuttuklarımız için özür dileriz.bilahare onları da yazarız.sevgi ve saygılarımla...