Salı, Temmuz 21, 2009

Zulmü alkışlayamam,zalimi asla sevmem! derken...


Kışın gündeme oturan başbakanın Davosa damgası etkilerini sürdürüyor.başbakanı ya da partisini savunmak gibi bir çaba olmaksızın size bu etkiye basının ve insanların yorumlarını anlatmak istiyorum.

Davos çıkışı karşısında Başbakan Filistinde halife ilan edilmiş,pekçok islam devletlerinin tebriğini almıştı.hatta senelerdir bizlere uzak olan,bizim de uzak olduğumuz Türki devletlerle aramızın daha samimi olmasını sağlamıştı.o vakitlerde her haberleri izlediğimizde İsrailin vahşeti karşısında içimiz parçalandığından,bizlerin de takdirini almıştı.

Başbakanın yaptığı gösterişti,reklamdı ya da değildi.bu kısmı bizi şu yazıda,şu an ilgilendirmez.

yaz ayları geldiğindeyse turist konusunda İsrail tutucu davranmış,bu tepki karşısında haliyle tatil mekanlarında İsrailden gelme turistlere rastlanamaz olmuştu.

bunun üzerine insanlar,turist kaybettik hep başbakan yüzünden,demeye başladılar.

anlamıyorum onları...

insanlar zulme karşı çıktık diye ülkemize gelmiyorlar ve biz de üzülüyoruz.keşke üzülecek başka şeyler bulsak kendimize.

belki milyonlar akıp gitmiş olabilir tepkimizle,olabilir.üzerimizdeki kötü İsrail etkilerinden bahsetmek istemiyorum,henüz konunun derinlerine inmeyeceğim.ithal tohumlar onlar bunlar...İsrailin güçsüz insanlar üzerine kötülükleri,tarafımızdan herhangi birinden bir tepki,genellikle suskun kalmayı tercih eden ülkemiz için güzel birşey.eğer gelmiyorlarsa da gelmesinler.fikrim,zulmeden eğlenmesin zaten bu topraklarda,yemesin ekmeğimi...zaten yemediler mi yeterince(her bakımdan diyorum)

ne demiş Mehmet Akif; 'zulmü alkışlayamam,zalimi asla sevmem'ben büyüğümün dediğini dinlerim.ve devamında şöyle der;'biri ecdadıma saldırdı mı...hatta boğarım.-boğamazsın ki?-hiç olmazsa yanımdan kovarım'

işte biz de zulmedeni hiç olmazsa yanımızdan kovalım...zahmet olucak...

Hiç yorum yok: